Tuesday, February 26, 2013

jpj oh jpj....


....adui...25hb o2 2013.the worst day ever....frust menonggeng sunggoh...huhu

SEDEY2...tok title post tuh ade sngkot paot ngan jpj kan???? on that date 25hb o2 2013,isnin lepas...ak menjalani ujian untok mendapatkan lesn bagi kenderaan D..iaitu kete.. satu ujian dalam litar & satu ag ujian jalan raya,drive bawa penumpang..of cox la ak boleyh bawak penumpang..tp tyme ujian tu jela..sebab lesen L hanye membenarkan pelajar untok mendapatkan lesen bg kenderaan D je naik,n kalu ade pon bawak cikgu skolah memandu skali..passenger lain TIDAK same sekali..huhu,tapi kali ni penumpang ak 'seorang yang beruniform biru gelap lengkap dngn pangkat2 yg di paku dua belah bahu baju uniform... OH NO....that's mr. jpj..tp bukan yg bermisai tebal + hitam...yg ni x simpan misai... first tgok...muda...ensem..kacak..bergaye..n nampak cam baik!!!! but....don't judge de book by its cover!!!!erm..mmg btul perumpamaan tu..huhu

...genaling,nervous sume ade!!!! tp alhamduillah ak mampu buat sume bnde wajib di buat before drive kete kancil cume yg mmg disediakn khas untok org yg amik test memandu..ap xspesel nye..siap ade lampu emergency kat bumbung kete tuh..huhu klaka pon ade..huhu,keselamatan la katekan..huhu. but,ade stu bende yg ak terlupe sebnarny..patotny b4 kite drive kete ke jalan raye.. kite kne check sume bende..btolkan seat,cermin tgah,cermn sisi..kanan n kiri,wiper..signal kanan n kiri..n yg penting skali tali pinggang keledar..ha..bab ni mmg ak sering terlupe even bileblaja ngan cikgu pon lupe..tp nasib baek lah,jpj tuh amik tali pinggang keledar die n pakai,baru ak jadik teringat nak pakai..xtau la nak ckap dia nak tolong ke ap kn..dia macm nak ingtkan ak...n then ak pakai tali pinggang,pape pon thanks lot encik jpj..puhh...kalu x..tolak markah tu..aish..

.. nasib mmg xbaik,ari test tuh ujan dari pagi xhenti2...ak punye no. 16 sesi ke 2,ingtkan lambat ag turn ak..tpi tetibejep jpj tuh pggil no. ak..aish......no. sebelum ak pon xwat ag ke jalan raye..huhu.. actually die xpakaiikut no. sgt,borang test tuh dah dibagi2 kan dekat sume jpj..huhu..nasib lah ak,bukn nye bagos sgt dapat turn lambt ni..huhu tyme ak kne bwak jpj tuh ke jalan raya,nasib sgt ujan x lebat,renyai2 je..ALHAMDULILLAH..TUHAN dgr n makbulkan doa ak.. n gembiranya ak agi..dapat laluan yg paling senang. laluan C..laluan perrumahan,xperlu ke jalan raya besar..seng kate lebuh raye la.hihi mals nak pnjngkan cte,akhirnya ak da smpi n tamat ujian jalan raye..n tibelah masa yg x meyenangkan. mendengar keputusn ujian..whether lulus or nope...huhu... agak2 koranglah ak lulus x?????huhu..... xlulus...sedey sgt...markah ak 15/20...n satu markah akan buat ak lulus...y???Y???encik jpj???nak nangis pon ade..tp nasib boleyh control... mr. jpj tuh ade lah bnyak bg komennye..huhu

..kesalahan minoriti...kawalan stereng di selekoh..brek mengejut...em ade ag...tp xpelah...xdek rezeki ag.. n ak kne retest balik.........uwaaaaaaaa.....sedeyh2...second test nnt,ak akn pastikan ak lulus..n b4 test tuh..ak akan pastikan yang ak da ready mental,fizikal ni... agpon amai yg xlulus ngan jpj tuh..skema bokalih..huhu.. doakan ak pass nnt ye,my dear frends...mmmmmmmuahx.

8 comments:

Anonymous said...

sabar dear..

stephen said...

try again.

en.kilat... said...

ore pon gtu jugok pah..

sarah said...

kak ipah...t kito lulus la plok nnt:)

shariep said...

pah...xmerase la ak tumpang keto mu.haahahahahahaaa

raja iffah said...

:(

saen demo kat litar said...

jgn sedeyh2 gu kito..

raja iffah said...

thanks 4 ur concern ^_^